Afbeelding mobiel

Business analist

Ik ondersteun inmiddels al ruim vier maanden Wooncompas, een corporatie met ruim 11.000 vhe’s en gevestigd in Ridderkerk. Het is een dynamische organisatie die digitalisering en data inzet om de bedrijfsvoering slimmer en efficiënter in te richten, een mooie club om voor te werken. Ik maak onderdeel uit van het I&A-team en werk samen met de informatiemanager.

Het doel

Wooncompas had behoefte aan ondersteuning bij de realisatie van IT- en BI-projecten. Er was hulp nodig bij het goed achterhalen van de wensen en behoeftes uit de organisatie en het maken van de technische vertaling naar hoe techniek het proces of de collega kan ondersteunen. Ik ben aan de slag gegaan met het structureren van zaken en het neerzetten van een proces, waarbij de samenwerking tussen business en IT goed tot zijn recht komt. Door kort cyclisch te werken en korte communicatielijnen worden nu snel resultaten geboekt. Dit geeft energie en leidt tot nieuwe inzichten en waardevolle (deel)producten waar op korte termijn mee gewerkt kan worden.

Afbeelding mobiel

Elke dag een stapje beter

We zijn bezig met een cultuuromslag, waarbij in het kader van projecten een partnership ontstaat tussen business en IT. Dat is samen leren, vallen en opstaan. Elke dag een stapje beter worden en projecten écht afronden, door een duidelijke scope neer te zetten en goede afspraken met elkaar te maken. Daarnaast is op het gebied van business intelligence een resultaat waar te nemen, bij steeds meer collega’s verschijnen gedurende de dag Power BI-dashboards op de beeldschermen en worden overleggen gevoerd over de data die hierop worden weergegeven.

Afbeelding mobiel

Business analist

Ik merk dat ik enthousiast word van het kennisdelen en het vertalen van informatie naar inzichten. Heel leuk ook om te zien dat steeds meer collega’s aankloppen met hun informatiebehoefte om verder te groeien op basis van feitelijke data.

Dit is een test

detachering business analist