Datawarehouse

Terug naar overzicht

Datawarehouse Project voor Wonenbreburg

DataToppers ondersteunt de woningcorporatie WonenBreburg met de ontwikkeling van hun Datawarehouse. Een contactpersoon van WonenBreburg vertelt hier meer over.

point.svg

De uitdaging

Ons huidige datawarehouse bestaat al tien jaar en was dringend toe aan onderhoud. We waren al een tijd bezig om te bepalen hoe we dit het beste konden aanpakken, maar twijfelden over de juiste aanpak. Bovendien stond er een grote ERP-update op de planning, wat een grote verandering betekende voor de datakoppeling en het datamodel binnen het datawarehouse. Deze combinatie van uitdagingen zorgde ervoor dat we hulp nodig hadden. We hebben meerdere partijen benaderd, maar uiteindelijk bleek de aanpak van DataToppers het beste aan te sluiten op onze wensen.

point.svg

HET DOEL

Ons doel is om een solide en toekomstbestendig datawarehouse op te zetten met behulp van de nieuwste Microsoft-oplossingen. We willen alle bestaande rapporten overzetten naar het nieuwe platform en ervoor zorgen dat het goed onderhouden en gedocumenteerd is. Daarnaast is het belangrijk dat de inrichting schaalbaar is en voldoet aan de sectorstandaarden Cora en VERA.

point.svg

Plan van aanpak

We zijn gestart met een reeks brainstormsessies waarin we al onze uitdagingen en problemen hebben besproken om vast te stellen wat de beste aanpak is. DataToppers is vervolgens gestart met het opzetten van de technische infrastructuur en zij hebben ons in tweewekelijkse sprints ondersteund met de nieuwste technieken om vanaf nul iets op te bouwen. Zij hebben de connectoren gebouwd om data uit ons ERP-systeem Empire te ontsluiten en deze te plaatsen in een datalake en vervolgens in een Azure SQL database. We hebben gekozen voor een inrichting in Microsoft Synapse en ontsluiten data met behulp van API’s. De ontsloten data zijn vervolgens in een datavault opgenomen en in datamarts (feiten en dimensies) beschikbaar gemaakt voor gebruik in Power BI-dashboards.

point.svg

Het resultaat

We werken iteratief samen in sprints met heldere doelen. De basis van de infrastructuur is solide en het eerste rapport is al opgeleverd. Momenteel zijn we bezig met het uitbreiden van het platform en het continu opleveren van nieuwe dashboards. Ik ben persoonlijk zeer enthousiast over de samenwerking en heb er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk een topinrichting zullen neerzetten.

DataToppers biedt uitstekende ondersteuning en het is fijn om een partner te hebben waarmee we kunnen sparren en nieuwe ideeën en inzichten kunnen delen. De consultants van DataToppers zijn flexibel en beschikken over uitgebreide kennis, waardoor de samenwerking prettig en efficiënt verloopt. Bovendien zijn ze zeer bedreven in het vereenvoudigen van complexe materie, zodat oplossingen voor technische uitdagingen voor iedereen duidelijk worden.

Geïnspireerd?

Maak een afspraak

Dit is een test

detachering business analist