Hulp op afstand

Terug naar overzicht

Hulp op afstand voor BCS

BCS maakt gebruik van onze dienst ‘hulp op afstand’. Een contactpersoon van BCS vertelt meer over onze samenwerking die onlangs is uitgebreid met een nieuw project.

point.svg

De uitdaging

We misten een overkoepelend inzicht in de data vanuit onze verschillende bronsystemen. In onze zoektocht naar hulp kwamen we uit bij DataToppers. We zijn samen om tafel gegaan om te kijken wat BCS nodig heeft en hoe DataToppers hierbij kan helpen. Vanaf het begin voelde het goed en spraken ze ons erg aan.

point.svg

Het Doel

“We streven ernaar om onze klantenportefeuille inzichtelijker te maken door middel van dashboards. Hiermee willen we een breed scala aan gegevens over onze klanten kunnen bekijken, waaronder het aantal, type, sector, retentie, ontwikkelingen en categorieën. Door deze informatie te analyseren, willen we waardevolle inzichten verwerven die kunnen bijdragen aan effectieve besluitvorming en sturing van onze organisatie.”

point.svg

Hulp op afstand

We zijn begonnen met een reeks brainstormsessies om vast te stellen wat we willen, waarom, hoe en voor wie. Ook hebben we gekeken naar waarom de data belangrijk zijn, dus in welk opzicht strategisch, operationeel of iets anders. Aan de hand hiervan zijn dashboards gebouwd voor verschillende niveaus. De data hebben we in eerste instantie gekoppeld aan onze bronsystemen en later hebben we ook ons financiële systeem eraan gekoppeld. We zijn continu bezig met het verbeteren van de dashboards. De resultaten tot nu toe zien er goed uit. De identiteit van BCS komt goed terug in de visuals, wat erg belangrijk is. Verder is het voor gebruikers in één oogopslag duidelijk wat er te zien is. Momenteel zijn we bezig met de implementatie binnen onze organisatie, zodat iedereen het kan omarmen.

Vorig jaar zijn we overgenomen door een investeringsmaatschappij met als doel een volledig nieuw HR-systeem te bouwen en als bedrijf te groeien. Om dit doel te bereiken, hebben we samen met DataToppers een nieuw project opgestart. Een DataTopper is nu onze projectleider om alles in goede banen te leiden. Het is belangrijk dat we ons doel voor ogen houden, want met dashboards kun je snel te veel willen.

point.svg

De samenwerking

De samenwerking verloopt zeer goed. Het is vooral prettig dat we ook regelmatig persoonlijk afspreken. DataToppers is uitstekend bereikbaar en reageert snel op eventuele vragen of problemen, zowel per mail, telefoon als via WhatsApp. We hebben nauw contact en ze zijn altijd bereid ons te helpen, zelfs in de avonduren of in het weekend. De kracht van DataToppers is dat ze snel kunnen schakelen en in staat zijn om snel iets te creëren. We hebben bovendien een goede klik met de mensen bij DataToppers. Het feit dat ze ook gevestigd zijn in Brabant, net als wij, vinden we ook een pluspunt. We denken met elkaar mee en groeien samen, wat erg leuk is om te zien.

Geïnspireerd?

Maak een afspraak

Dit is een test

detachering business analist