Hulp op afstand

Terug naar overzicht

Hulp op afstand voor Woonservice Drenthe

Wij ondersteunen Woonservice Drenthe door middel van onze dienst ‘hulp op afstand’. Twee contactpersonen van deze woningcorporatie vertellen meer over onze samenwerking.

point.svg

De uitdaging

Wij bij Woonservice Drenthe zijn ruim twee jaar geleden gestart met Power BI en hebben veel kennis opgedaan via YouTube-filmpjes en door te experimenteren. Soms wilden we iets creëren, maar dat lukte niet helemaal. We konden dan net niet het juiste filmpje vinden en dachten dat het fijn zou zijn als we iemand hadden om vragen aan te stellen en die ons kon helpen, zodat we het toch zelf konden blijven doen. We wilden het niet uitbesteden, maar zelf blijven doen en in eigen hand houden. Daarom hadden we behoefte aan een vraagbaak op het gebied van Power BI.

point.svg

Het Doel

Het organiseren van een vraagbaak voor inhoudelijke Power BI-vraagstukken.

point.svg

Hulp op afstand

Toen we begonnen met het thema datagedrevenheid, hebben we ons goed georiënteerd en besloten om niet zomaar alles in te kopen, maar om zelf kennis te ontwikkelen. De dienst ‘Hulp op afstand’ van DataToppers paste goed in ons verhaal. We wilden niet alleen dat er dashboards voor ons werden gemaakt, maar juist samen ontdekken hoe we dit zelf konden doen en daar kennis over opdoen. We waren op zoek naar een sparringpartner en niet alleen naar een helpdesk. We hebben van de consultants van DataToppers veelvuldig goed advies ontvangen en we konden met al onze vragen bij hen terecht. We bellen DataToppers vaak wanneer we iets proberen te bouwen, maar het niet lukt.

Een recent voorbeeld van een van onze vragen is ‘we moeten in Power BI Desktop de bronbestanden laten ophalen uit een ZIP-bestand’. Een supportmedewerker van DataToppers heeft toen een aantal voorbeelden voorgedaan en laten zien hoe het moest, zodat wij de rest zelf konden doen. Vervolgens controleerde zij ons werk om er zeker van te zijn dat ik het correct deed. Deze werkwijze is heel prettig, omdat je door het zelf te doen je eigen kennis vergroot.

We schakelen steeds meer met DataToppers over uiteenlopende vraagstukken, van Power BI-vragen tot de inrichting van datalakes en het ontsluiten van data.

point.svg

De samenwerking

Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking met DataToppers. Ze maken de materie eenvoudiger en kunnen het in begrijpelijke taal uitleggen, zelfs aan personen zonder voorkennis van bepaalde ICT-zaken. De communicatie verloopt heel prettig: ze zijn goed bereikbaar, reageren snel en zijn zeer enthousiast over hun vak. Met de ondersteuning van DataToppers worden we zelf toppers op het gebied van data, en dat is een geweldige ontwikkeling!

 

Geïnspireerd?

Maak een afspraak

Dit is een test

detachering business analist